ایرنه

دانشنامه عمومی

ایرنه ( به یونانی: Ειρήνη η Αθηναία ) ( به انگلیسی: Irene Sarantapechaina ) ( زادهٔ پیرامون ۷۵۲ در آتن – درگذشتهٔ ۹ اوت ۸۰۳ در لسبوس ) امپراتریس همسر بیزانس با ازدواج با امپراتور لئوی چهارم از ۷۷۵ تا ۷۸۰، نایب السلطنه در زمان اقلیت پسرش کنستانتین ششم از ۷۸۰ تا ۷۹۰، حاکم مشترک از ۷۹۲ تا ۷۹۷، و سرانجام تنها حاکم و اولین امپراتریس سلطنتی امپراتوری بیزانس از ۷۹۷ تا ۸۰۲ بود. او عضوی از خانواده بسیار برجسته سیاسی سارانتاپیچوس بود، که به عنوان عروس لئو چهارم انتخاب شد دلایل ناشناخته ای در سال ۷۶۸ در مورد ازدواجشان وجود دارد. او در عین حال یکی از قدیسه های کلیسای ارتودوکس یونان به شمار می رود زیرا نقشی مهم در بازگردانی جایگاه شمایل های مذهبی به امپراتوری روم شرقی داشت، حتی اگر شوهرش سرسختانه شمایل گرای بود، او همدردی های مذهب آیکونوفیل را داشت. او در زمان سلطنت خود به عنوان نایب السلطنه، شورای دوم نیقیه را در سال ۷۸۷ فراخواند، که شمایل نگاری را بدعت گذار محکوم کرد و به اولین دوره شمایل نمایی ( ۷۳۰–۷۸۷ ) پایان داد.
با رسیدن به سن بلوغ کنستانتین، پسر ایرنه، او از تحت تأثیر خودسرانه، استبدادی و قدرتمند مادرش بدش آمده و خارج شد. در اوایل دهه ۷۹۰، چندین شورش تلاش کردند کنستانین را به عنوان تنها حاکم اعلام کنند که در همه این ها خود امپراتور جوان نقش داشت، اما ایرنه تمامی شورش ها را خنثی کرد، اما در نهایت یک شورش بسیار بزرگ در آناتولی با نام "زنان نمی توانند حکومت کنند و ما نام ایرنه را در مقابل امپراتور کنستانتین قرار نخواهیم داد، اما مانند قبل امپراتور کنستانتین را مقابل ایرنه خواهیم گذاشت" با موفقیت امپراتریس ایرنه را سرنگون کرد و با موفقیت آمیز کنستانین تنها حاکم شد، ایرنه هم از دربار اخراج و به رودوس به یک صومعه منتقل شد. در عین حال حکومت یگانه کنستانتین موفقیت آمیز نبود و در سال ۷۹۲، کنستانتین مادرش را از صومعه بازگرداند، او مجدد در همه قدرت های حاکم بر امپراتوری به عنوان حاکم مشترک با کنستانتین مستقر شد و نفوذها و رفتارهای کنترل کننده خود را بر پسرش دوباره اعمال کرد و توانست دستورات پسرش را زیر نظر گرفته و به میل خود هرگونه تاثیر و نقش فعال بر امپراتوری بگذارد.
در سال ۷۹۷، ایرنه با دسیسه های حرفه ای و مرموز، با اسقف ها، ژنرال ها و وزرا حکمرانی مشترک خود را با کنستانتین به کلی سرنگون کرد و چشمان پسرش را بیرون آورد و او را چنان معلول کرد که به احتمالاً بسیار زیاد چند روز بعد درگذشت یا تا سال ۸۰۵ در زندان بود. ایرنه با مرگ یا زندانی شدن پسرش، خود را تنها حاکم اعلام کرد. وضعیت ادعایی بی سابقه ایرنه به عنوان یک حاکم زن امپراتوری روم ( تنها امپراتریس حاکم قبل از او، پولچریا، فقط قبل از اینکه با شوهرش به امپراتریس حاکم مشترک سلطنت کند، فقط چند ماه به تنهایی سلطنت کرد ) باعث شد پاپ لئو سوم به اعلام شارلمانی به عنوان امپراتور مقدس روم بپردازد که در روز کریسمس ۸۰۰ به این بهانه که یک زن نمی تواند حکومت کند و بنابراین تخت سلطنت روم خالی است کرد. یک شورش و کودتا بزرگ در سال ۸۰۲ ایرنه را که در ویلای خود در خارج از شهر اقامت گزیده بود، سرنگون کرده و او را به جزیره لزبوس به تبعید فرستادند و بجایش نیکه فوروس یکم را بر تخت سلطنت نشاندند.
عکس ایرنهعکس ایرنهعکس ایرنهعکس ایرنهعکس ایرنه

ایرنه (الهه). ایرنه ( زبان یونانی: Εἰρήνη ) ، ( به انگلیسی: EIRENE ) ، معمولاً در زبان انگلیسی به عنوان صلح شناخته می شود، در اساطیر یونانی یکی از هورای و تجسم و مظهر صلح بود. او در هنر به شکل یک زن جوان زیبا که شاخ نعمت، عصای سلطنتی و یک مشعل یا تکوک را حمل می کند به تصویر کشیده می شد. او دختر زئوس و تمیس بود، و خواهر دایک و یونومیا محسوب می شد. معادل آن در اساطیر روم پاکس بود.
عکس ایرنه (الهه)

ایرنه (تالش). ایرنه یک روستا در ایران است که در شهرستان تالش در استان گیلان واقع شده است. [ ۱] ایرنه ۱۴ نفر جمعیت دارد.
این روستا در دهستان چوبر ( طوالش ) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴ نفر ( ۶ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس ایرنه (تالش)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ایرِنِه (Irene)
در اساطیر یونان، الهۀصلح (پاکسدر اساطیر روم). به نوشتۀ هِزیود، از هوراها، الهگان فصل ها، دختر زئوسو تمیس، تجسّم نظم، بود. مجسمۀ ایرنه در آکروپولیسآتن، او را با پلوتوس، خدای ثروت، نشان می دهد.

پیشنهاد کاربران

بپرس