تروبادور

دانشنامه عمومی

تروبادور به افرادی گفته می شد که در اروپای قرون وسطی در محدوده کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا خود شعر می سرودند و خود تغنی می نمودند . این افراد در سنّت آلمانی، به طور ِ خاص، به «مینِسینگِر» ( Minnesinger ) نامدار شدند. تروبادورها ( سده ۱۱ - سده ۱۲م ) بربط می نواختند و در اشعارشان که بوی حماسه و عشق می داد ویژگی هایی از شعر عرب نمایان بود.
گرچه بعضی بر این گمانند که ریشه واژه تروبادور از کلمه طرب است، ولی برخی هم بر این گمانند که دلیلی برای گرفته شدن آن واژه از طرب عربی، وجود ندارد.
عکس تروبادور

تروبادور (اپرا). تروبادور ( ایتالیایی: Il trovatore یا ایل تراواتوره ) اپرایی در چهار پرده از جوزپه وردی به لیبرتوی ایتالیایی است که عمدتاً توسط سالوادور کاممارانو بر اساس نمایشنامه ای با همین نام منتشر شده در ۱۸۳۶ اثر آنتونیو گارسیا گوتیرز نوشته شده است. این موفق ترین نمایشنامه گارسیا گوتیرز بود، نمایشی که جولیان بودن آن را اینگونه توصیف می کند: «ملودرامی بلند و پراکنده که به طرزی پر زرق و برق از وحدت های ارسطویی سرپیچی می کند و مملو از حوادث خارق العاده و عجیب است». [ ۱]
اولین نمایش این اپرا در تئاتر آپولو در رم در ۱۹ ژانویه ۱۸۵۳ برگزار شد و «راهپیمایی پیروزمندانه در سراسر جهان اپرا را آغاز کرد» [ ۲] .
امروزه، تروبادور به طور مکرر به صحنه می رود و جزء اصلی رپرتوار استاندارد اپرا است.
عکس تروبادور (اپرا)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تروبادور (troubadour)
شاعر ـ موسیقی دان اهل پرووانسو جنوب فرانسه در قرن های ۱۲ و ۱۳م. تروبادورها سرمنشأ نوعی شعر تغزلی بودند که به بازگو کردن مضمون های مربوط به عشق درباری و پرداختن تصویری آرمانی از زنان و ستایش آرمان های سلحشوری و جوانمردی آن دوران اختصاص داشت. از موسیقی آنان، که به صورت شفاهی انتقال می یافت، چندان نشانی در دست نیست. ازجمله تروبادورها عبارت اند از برتران دو بورن(ح ۱۱۴۰ـ۱۲۱۵)، که دانتهاز او نام برده است، آرنو دانیِّل، و برنار دو وانتادور. ترووِرها نیز طبقۀ مشابهی از شاعر ـ موسیقی دانان بودند که در همان دوران در شمال فرانسه و انگلستان فعالیت می کردند. سنت تروبادوری با مینه زینگرهای آلمانی همگام بود. شعرهای تروبادورها معمولاً پوئِزی کورتواز(شعرهای درباری، بیشتر ترانه های عاشقانه، و در کنارشان اشعار هجوآمیز و سبک های دیگر) بودند، اما ترووِرها بیشتر از شانسون آ پرسوناژ(ترانه های روایی) استفاده می کردند. تروبادورها شعرهای شان را خود می سرودند و احتمالاً ملودی ها را نیز خود می ساختند؛ حدود ۲۵۰۰ ترانۀ تروبادوری از آنان برجا مانده، که ملودی ۲۸۰ قطعه معلوم و مشخص است. حدود ۲هزار شعر نیز از تروورها باقی مانده است، که بیشترشان با موسیقی همراه اند. ملودی این آثار با نت نویسی ای نوشته شده است که فقط زیرایی نت ها را نشان می دهد. ریتم آن ها یا به حافظه سپرده و یا از روی وزن شعر تعیین می شد، مسئله ای که هنوز پاسخی قطعی نیافته است. طبق باور همگان این ترانه ها با سازهای نوع چنگ یا لوت، توسط خود تروبادورها و تروورها یا ملازمان شان همراهی می شده اند، زیرا بیشتر تروبادورها اشراف زادگانی بودند که در دربارها و خانه های اشرافی هنرنمایی می کردند.

پیشنهاد کاربران

Troubadour
خنیاگر دوره گرد، خواننده و نوازنده ی دوره گرد در اروپای قرون وسطی
تروبادور به افرادی گفته می شد که در اروپای قرون وسطی در محدوده کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا خود شعر می سرودند و خود تغنی می نمودند و به «Minnesinger» نامدار شدند. تروبادورها ( سده ۱۱ - سده ۱۲م ) بربط می نواختند و در اشعارشان که بوی حماسه و عشق می داد ویژگی هایی از شعر عرب نمایان بود.
...
[مشاهده متن کامل]

گرچه بعضی بر این گمانند که ریشه واژه تروبادور از کلمه طرب است، ولی برخی هم بر این گمانند که دلیلی برای گرفته شدن آن واژه از طرب عربی، وجود ندارد.

بپرس