حساسیت عاجی

دانشنامه عمومی

حساسیت عاجی ( به انگلیسی: Dentin hypersensitivity ) به حساسیتی گفته می شود که دندان در هنگام استفاده از مواد یا خوراکی های سرد، داغ، اسیدی و . . . درد می گیرد. بهترین مثال برای این حساسیت درد هنگام خوردن بستنی یخی می باشد که در صورت تماس با دندان، آن دندان به شدت درد می گیرد.
در دندان سالم، یک لایه از مینا از تاج دندان محافظت می کند. در زیر لثه لایه ای به نام سیمان هست که از ریشه دندان محافظت می کند. در زیر هر دوی مینا و سیمان عاج دندان وجود دارد. عاج دندان دارای لوله های میکروسکوپی می باشد و وقتی عاج سیمان یا مینایش را از دست می دهد آن لوله ها به سرما، گرما، مواد اسیدی، خوراکی های چسپنده و. . . اجازه دسترسی به عصب و یا سلول های دندان را می دهند. همچنین زمانی که لثه ای وجود نداشته باشد ممکن است عاج دندان در معرض تماس باشد و در نتیجه احساس درد را به وجود بیاورد.
دلیل های احتمالی:
پوسیدگی دندان ( حفره )
• دندان شکسته
• بیماری لثه
• مینای دندان فرسوده
• ژنتیکی
• ریشه دندان در معرض مواد خارجی ( هر آنچه که وارد دهان می شود و به این قسمت نفوذ می کند همانند: آب، خوراک و . . . )
دندان حساس قابل درمان است اما نوع درمان بستگی به دلیل حسایت دارد. دندان پزشک شاید راه های گوناگونی پیشنهاد دهد از جمله:
خمیر دندان ضد حساسیت: حاوی موادی هایی است که کمک به جلوگیری از انتقال حس از سطح دندان به عصب می کند
• ژل فلوراید
• دیگر راه ها[ ۱]
عکس حساسیت عاجی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس