خبر اذیت های اهل کتاب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خبر اذیت های اهل کتاب (قرآن). اخبار غیبی خدا، گزارشهایی است که خداوند از حوادث گذشته و یا آینده داده و این گزارشها از نظرها پنهان بوده است که یکی از آنها خبر اذیت کردن اهل کتاب بوده است.
خداوند، درباره اذیت شدن مسلمانان از جانب اهل کتاب پیشگویی کرده بوده است.«کنتم خیر امة اخرجت للناس تامرون بالمعروف وتنهون عن المنکر وتؤمنون بالله ولو ءامن اهل الکتـب لکان خیرا لهم منهم المؤمنون واکثرهم الفـسقون• لن یضروکم الا اذی وان یقـتلوکم یولوکم الادبار ثم لا ینصرون؛ شما بهترین امتی هستید که برای مردم پدیدار شده اید: به کار پسندیده فرمان می دهید، و از کار ناپسند بازمی دارید، و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعاً برایشان بهتر بود؛ برخی از آنان مؤمنند و(لی ) بیشترشان نافرمانند.• جز آزاری (اندک ) هرگز به شما زیانی نخواهند رسانید؛ و اگر با شما بجنگند، به شما پشت نمایند، سپس یاری نیابند».طولی نکشید که این سه وعده و بشارت آسمانی در زمان خود پیامبر اسلام (صلی اللّه علیه و آله) تحقق یافت، و مخصوصا یهود حجاز (بنی قریظه و بنی نضیر و بنی قینقاع و یهود خیبر و بنی المصطلق) پس از تحریکات فراوان بر ضد اسلام، در میدانهای مختلف جنگ با آنها روبرو شدند، و سرانجام همگی شکست خورده و متواری گشتند. «لتبلون فی امولکم وانفسکم ولتسمعن من الذین اوتوا الکتـب من قبلکم... اذی کثیرا...؛ قطعاً در مالها و جانهایتان آزموده خواهید شد، و از کسانی که پیش از شما به آنان کتاب داده شده و (نیز) از کسانی که به شرک گراییده اند، (سخنان دل ) آزار بسیاری خواهید شنید، و(لی ) اگر صبر کنید و پرهیزگاری نمایید، این (ایستادگی ) حاکی از عزم استوار (شما) در کارهاست».
پیشگویی از ناتوانی اهل کتاب
خدا، از ناتوانی اهل کتاب، در ضرر رساندن به مسلمانان، به جز آزاری اندک در قرآن خبر داده است.«کنتم خیر امة اخرجت للناس تامرون بالمعروف وتنهون عن المنکر وتؤمنون بالله ولو ءامن اهل الکتـب لکان خیرا لهم منهم المؤمنون واکثرهم الفـسقون• لن یضروکم الا اذی وان یقـتلوکم یولوکم الادبار ثم لا ینصرون؛ شما بهترین امتی هستید که برای مردم پدیدار شده اید: به کار پسندیده فرمان می دهید، و از کار ناپسند بازمی دارید، و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعاً برایشان بهتر بود؛ برخی از آنان مؤمنند و(لی ) بیشترشان نافرمانند.• جز آزاری (اندک ) هرگز به شما زیانی نخواهند رسانید؛ و اگر با شما بجنگند، به شما پشت نمایند، سپس یاری نیابند».
← شان نزول
۱. ↑ آل عمران/سوره۳، آیه۱۱۰.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس