خواستگاه ادیان الهی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خداوند انسان را خلق و او را از نعمت های بی شماری از جمله نعمت عقل و اندیشه و خرد بهره مند ساخته است. و در ازای نعمت های فراوانی که به او عطا نموده تکالیفی نیز از او خواسته است گرچه این تکالیف نیز به نوبه خود از بزرگترین نعمت های الهی می باشند.
لازمه تکلیف این است که از طرف خداوند پیامبرانی برای ابلاغ وظایف و دستورات به سوی انسان فرستاده شده باشند و الا تکلیف معنی ندارد.
مأمورین ابلاغ
پیامبران الهی انسان های تربیت یافته ای بوده اند که از طرف خداوند برای ابلاغ دستورات پروردگار و هدایت انسان ها، مامور شده بودند. سنت خداوند بر این بوده است که در میان هر گروه و قومی شخصی را برای هدایت آنها برانگیزاند. چنانکه در قرآن کریم می فرماید: «به تحقیق که میان هر امتی رسولی برانگیخته و مبعوث کردیم...» این مضمون در آیات دیگری از قرآن کریم نیز رسیده است. پس مسلم است هر کجای جهان که اقوامی زندگی می کرده اند انبیائی هم برای هدایتشان مبعو ث شده اند (علاوه حکمت و عدالت الهی لازمه اش هدایت همه آحاد ملت هاست در هر عصر و نسلی.)
ذکر نام انبیا در قرآن و روایات
در آیات قرآن و در روایات معصومین نام همه آنان ذکر نشده است. اجمالا در بعضی از روایات ما آمده است که خداوند"یک صد و بیست و چهار هزار پیامبر"و در بعضی دیگر "شت هزار پیامبر "به همراه معجزه و دلیل برای هدایت مردم فرستاده است. (قال الطبرسی رحمه الله روی عن علی ع انه قال بعث الله نبیا اسود لم یقص علینا قصته و اختلف الاخبار فی عدد الانبیاء فروی فی بعضها ان عددهم مائة الف و اربعة و عشرون الفا و فی بعضها ان عددهم ثمانیة آلاف نبی اربعة آلاف من بنی اسرائیل و اربعة آلاف من غیرهم بِآیَةٍ ای بمعجزة و دلالة......)
← عدد انبیا الهی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس