فوندانت

دانشنامه عمومی

فوندانت ( به انگلیسی: Fondant ) ، نوعی خمیر قنادی کاملاً سپید رنگ است. این نوع خمیر بیشتر برای پوشش کیک بکار برده می شود. در برخی از کشورها مانند انگلستان فوندانت، خمیر شکر ( به انگلیسی: Sugar paste ) نامیده می شود. [ ۱] در زبان فرانسه، فوندانت به معنی «ذوب شدن» و از ریشه fondue است. [ ۲]
آیسینگ فوندانت
در بسیاری از موارد منظور از فوندانت، آیسینگ فوندانت ( fondant icing ) است. آیسینگ به تزیینات خوراکی روی کیک و شیرینی گفته می شود که برای شکل دادن یا مجسمه سازی از آن استفاد می شود. آیسینگ فوندانت از آب، قند، گلیسرول و شکر ساخته می شود و بافت آن با سایر آیسینگ ها متفاوت است. [ ۲]
فوندانت را از لحاظ ظاهر می توان به سه دسته تقسیم کرد:[ ۲]
• فوندانت روان که مانند کرم است و از ترکیب آب، شکر، ژلاتین و گلیسیرین ساخته می شود.
• فوندانت خمیری که به همان آیسینگ فوندانت نیز شناخته می شود و عموماً منظور از کاربرد عبارت فوندانت همین نوع است.
• فوندانت مجسمه سازی مشابه فوندانت خمیری است ولی سخت تر است و برای مجسمه سازی کاربرد دارد.
تولید فوندانت با فوق اشباع کردن آب با شکر صورت می گیرد. پس از اشباع شکر در آب گرم، با سرد شدن آب، شکر شروع به تبلور یا کریستاله شدن می کند. اگر محلول بدون حرکت بماند تا سرد شود و سپس به شدن همزده شود، فوندانت تولید می شود. [ ۲]
ارزش غذایی فوندانت بواسطه قند موجود در آن، ۳۷۳ کالری در هر ۱۰۰ گرم است و ارزش غذایی دیگری ندارد. [ ۲]
از آنجا که بیشتر فوندانت از شکر درست می شود، ویژگی های بهداشتی فوندانت بسیار شبیه شکر است.
اولین مسابقه سازندگان و طراحان کیک فوندانت ایران صبح دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ در هتل المپیک تهران برگزار شد. این مسابقات به همت نشریه اتحادیه قنادان تهران و آموزشگاه اتحادیه قنادان تهران و با حمایت اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران برگزار شد. [ ۳]
عکس فوندانت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

fondant
واژه مصوب: انگبینه
شهد کم رطوبتی که از جوشاندن و سرد کردن سریع محلول غلیظ قند و شربت گلوکوز و سایر ترکیبات به دست می آید
[علوم و فناوری غذا]
انگبینه یا به لفظ برخی عامه فندانت یا فوندانت یک نوع یخ چینه یا پوشش تزیینی در تزیین کیک و کار شیرینی پزی است. انگبینه ظاهری صاف و یکنواخت و خمیری با قابلیت غلتطک کردن و پهن کردن برای پوشاندن کیک و ایجاد تزیینات پیچیده دارد. انگبینه برای به دست آوردن ظاهری حرفه ای و صاف بر روی شیرینی ها برای مراسمات مختلفی مانند عروسی ها، تولد ها و رویدادهای ویژه دیگر استفاده می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

دو نوع اصلی انگبینه وجود دارد:
• انگبینه غلتشی: این نوع رایج ترین نوع انگبینه است که در تزیین شیرینی استفاده می شود. این نوع انگبینه دارای حالتی خمیری است و معمولاً از موادی مانند شکر، آب و ژلاتین ساخته می شود. انگبینه غلتشی در رنگهای متفاوتی وجود دارد و میتوان پرده های رنگ آنرا بوسیله رنگ غذا کمی تغییر داد و با عصاره ها به آنها طعم های مختلفی داد. بغیر از پوشش تمام شیرینی همچنین می توان از آن برای ایجاد عناصر تزیینی مانند گلها و اشکال شکل پذیر دیگر استفاده کرد.
• انگبینه روان: انگبینه روان نسخه ای صاف و شیشه ای و روان و مایع مانند از یخ چینه است. این نوع انگبینه از شکر، آب و معمولاً شربت ذرت درست میشود. با رساندن آن به دمایی خاص میتوان آنرا ذوب کرده و روی شیرینی ریخت، یا شیرینی را در آن غوطه ور کرد. انگبینه روان اغلب برای پوشاندن کلوچه های کوچک مانند پیراشکی و دیگر محصولات کوچک شیرینی و حلواپزی استفاده می شود و یک لایه درخشان، جامد و شیرین ایجاد می کند.
انگبینه را می توان با رنگ های غذایی تغییر رنگ داد تا به رنگ های مختلفی برای تزیین شیرینی ها و تزیینات دست پیدا کرد و می توان با استفاده از عصاره ها و افزودنی های مختلف به آن طعم های متنوعی اضافه کرد. انگبینه یک ماده چند منظوره است که به قنادها امکان ایجاد طرح های پیچیده و سفارشی را می دهد، اما ازآنجا که ممکن است خیلی شیرین و برای برخی ناخوشایند باشد میتوان طعم آنرا تنظیم کرد.

گل آفتابگردونِ من
دخی اسفندی

بپرس