میمه

لغت نامه دهخدا

میمه. [ م ِ م َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش زرین آباد شهرستان ایلام ، واقع در 21 هزارگزی شمال پهله با 500 تن سکنه. آب آن از رودخانه و راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

میمه. [ م ِ م َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کوهپایه بخش نوبران شهرستان ساوه ، واقع در 6هزارگزی شمال نوبران با 273 تن سکنه. آب آن از رودخانه مراغه و راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

میمه. [ م ِ م َ ] ( اِخ ) نام یکی از بخش های شهرستان کاشان ، واقع در باختر آن در طول و طرفین شوسه تهران به اصفهان هوای آن سردسیر و آب آن از قنوات و محصول عمده آن غلات و لبنیات است. این بخش از دو دهستان به نام مرکزی و جوشقان تشکیل شده و دارای 22 آبادی و حدود 17 هزار تن سکنه است. و دیه های مهم آن : میمه ، وزوان ، ونداده ، ازان ، زیادآباد است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

میمه. [ م ِ م َ ] ( اِخ ) قصبه ای است مرکز بخش میمه تابع شهرستان کاشان با 2300 تن سکنه ، واقع در 100هزارگزی اصفهان و 316هزارگزی تهران سر راه شوسه تهران - اصفهان. مختصات جغرافیایی آن به شرح زیر است : طول 51 درجه و 50 دقیقه - عرض 33 درجه و 26 دقیقه و 30 ثانیه. ارتفاع 2012 گز. همه ادارات و حدود 30 باب دکان و پمپ بنزین و قلعه خرابه ای از آثار قدیم دارد. در فصل زمستان عده ای از مردم برای کارگری به تهران می روند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ). نام قریه ای از مضافات اصفهان واقع در بلوک جوشقان. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

در طول و طرفین راه شوسه تهران به اصفهان واقع است . از دو دهستان تشکیل شده است و ۲۲ آبادی و ۱۷ هزار تن سکنه دارد . مرکز آن قصبه میمه در ۱٠٠ کیلومتری اصفهان و ۳۱۶ کیلومتری تهران سر راه شوسه تهران به اصفهان واقع شده و ۲۳٠٠ تن سکنه دارد. محصولش غلات سیب زمینی میوه و لبنیات است . صنایع دستی آن قالی و کرباس بافی است . بیست و سومین ایالت از ایالات متحده امریکای شمالی در شمال شرقی آن کشور
مرکز بخش میمه تابع شهرستان اصفهان

دانشنامه عمومی

میمه (دهلران). مِیمه ( به کردی مەێمە ) شهری در بخش سراب میمه شهرستان دهلران استان ایلام ایران است. میمه در مرکز بخش سراب میمه شهرستان دهلران قرار دارد و این شهر دارای آب و هوایی معتدل کوهستانی است و دارای روستاهایی دیدنی به نام تختان، آگره بید، گوراب بالا، گوراب پایین، فرخ آباد و بهرام آباد است.
مردم میمه کرد هستند و به زبان کردی جنوبی تکلم می کنند. [ ۵]
میمه به علت ارتفاع ۱٬۱۹۳ متری از سطح دریا دارای آب و هوای معتدل می باشد که در تابستان های داغ پذیرای مهمانان و گردشگران از اقصی نقاط شهر مخصوصاً شهرهای جنوب استان ایلام است این شهر سومین شهر استان ایلام است که دارای شهرداری بوده است.
• تپه میمه با دیرینگی ۴٬۵۰۰ تا ۴٬۱۰۰ سال پ. م. از مکان های باستانی منطقه است. [ ۶]
• آبشار آبتاف در مسیر میمه به پهله زرین آباد در زمره مکان های گردشگری استان ایلام است. [ ۷]
• «میمه» دارای طبیعتی سرسبز وباغات زیبا می باشد.
• چک دوسلی ( دوستعلی ) که به روایت کاوشگران اروپایی در قبل از انقلاب منطقه ای مسکونی است که در زیر خاک رفته است
• قلعهٔ به جای منده از دوران قبل از اسلام در محلهٔ پشت قلعه
• سنگ نوشته دوران قاجار
• باغات انجیر و گردو و…
• امامزاده سید فلک الدین ع
• امامزاده سید اکبر تختان
• منطقه طبیعی گردشگری میانه وار تختان
• آبشار زیبای چپی راسی تختان
• چشم اندازهای طبیعی رشته کوه کبیر کوه در شمال این شهر
• جنگل های انبوه بلوط
عکس میمه (دهلران)

میمه (ساوه). میمه روستایی است از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه در استان مرکزی ایران.
این روستا در دهستان بیات قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۱۰۲ نفر ( ۴۴ خانوار ) است. [ ۳]
عکس میمه (ساوه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

میمه اسمی بسیار قدیمی و کهن است وبه نظر می رسد ریشه اش در ممه ( پستان ) باشد چون اولویت نامگذاری در اسامی کهن ایران عنصر آب است ( میمه به معنای جایی است که اب ان از شکاف سنگ بیرون می اید ) و گویی پستان زمین است که شیر میدهد در ایران چندین اسم به نام میمه وجود دارد
...
[مشاهده متن کامل]

میمه اصفهان
میمه ایلام
میمه کاشان
وغیره
منطقه ای در ایلام هم به نام میمک وجود دارد که به معنای میمه کوچک می باشد .

مسجد جامع میمه
میمه
مسجد جامع میمه به دلیل محراب سنگی خاص و منحصر به فردش شهرت زیادی دارد:
میمه
مسجد جامع میمه به خاطر سابقه طولانی، یکی از معروف ترین مساجد جامع ایران به حساب می آید. این بنا دوره های تاریخی زیادی را در عمر خود دیده است
عکس زیر از مسجد جامع میمه است
در واقع ( میمه ) بخش است. این بخش ، شمالی ترین و بزرگترین بخش استان اصفهان بوده و دارای سه شهر است. که به ترتیب عبارتند از : ( میمه ) ، ( لایبید ) و ( وزوان ) و البته هفت روستای واجد حد نصاب تشکیل شورا به نام های زیادآباد، لایبید، خسروآباد، ونداده، حسن رباط پایین، لوشاب و موته می باشد.
می ناب، می مه

بپرس