نوکلئوزوم

دانشنامه عمومی

نوکلئوزوم یا هسته تَن[ ۱] واحد تکرار شوندۀ ساختمانی کروماتین ( فامینه[ ۲] ) است. دی ان ای در داخل هسته سلول در محل هایی حدود ۲ دور به دور هشت مولکول پروتئینی کروی به نام هیستون می پیچد و ساختاری را به وجود می آورد که نوکلئوزوم نام دارد. در مرکز هر نوکلئوزوم ۴ جفت پروتئین هیستون وجود دارد که رشته های DNA تقریباَ ۲ دور در اطراف آن می گردند.
دی ان ای موجود در نوکلئوزوم نسبت به تجزیه توسط نوکلئاز کمتر حساس است تا دی ان ای پیوندی که بین آنها اتصال می دهد. در واکنش به نوکلئاز همه دی ان ای اتصال دهنده تجزیه می شود که حاصلش نوکلئوزوم های جدا شده از هم و دی ان ای آنها است. نوکلئوزوم از هسته پروتئینی تشکیل شده که دی ان ای در سطح آن پیچیده شده است. هسته هشت مر است که شامل دو کپی از هر کدام از هیستون های H2A ، H2B ، H۳ ، H۴ می باشد. بلورشناسی با اشعه ایکس نشان می دهد که هسته هشت مر یک مولکول دیسک مانند است که از زیرواحدهای هیستون تشکیل شده است.
نوکلئوزوم های همهٔ سلولهای یوکاریوت شامل 146 جفت باز دی ان ای ( جفت نوکلئوتید ) است. طول دی ان ای اتصال دهنده از یک گونه به گونه دیگر متفاوت است و بین ۱۵ تا ۵۵ جفت باز می باشد.
عکس نوکلئوزوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس