چاکرا

دانشنامه عمومی

چاکرا مبحثی شبه علمی در آئین هندوئیسم است که به مراکز انرژی در بدن انسان گفته می شود و طبق اعتقادات هندوئیسم در بدنِ هر موجود زنده ای وجود دارد. چاکراها منابع انرژی بدن، یا به عبارتی جریان های انرژی برای حیات می باشند. [ ۳]
سیستم مدرن چاکرای غربی از منابع متعددی برخاسته است، که در دهه ۱۸۸۰ با هلنا بلاواتسکی و دیگر تئوسوفیست ها شروع شد، [ ۴] پس از آن کتاب «قدرت مار» اثر سر جان وودروف در سال ۱۹۱۹ و کتاب «چاکراها» اثر چارلز وبستر لیدبیتر در سال ۱۹۲۷ نمونه هایی از این منابع هستند. ویژگی های روان شناختی و طیف گسترده ای از مطابقت های فرضی با سیستم های دیگر مانند کیمیاگری، طالع بینی، هومیوپاتی، کابالا و تاروت بعداً اضافه شدند. [ ۵] [ ۶]
چاکراها، از زمان به وجود آمدنشان تا به الان، توسط شخصی به اثبات نرسیده اند. منبع آگاه و موثقی چاکراها را به صورت علمی ثابت نکرده است. انسان ها با چشمان خود چاکراها را مشاهده نکرده اند و تنها احساساتی که داشته اند تلقین بوده است. [ ۷] چاکراها جزو اعتقادات غیرمنطقی و ثابت نشده هستند.
چاکرا کلمه ای سانسکریت به معنای چرخ انرژی است. [ ۸]
عناصر چاکراها از پایین به بالا  : زمین ، آب ، آتش ، هوا ، صدا ، نور ، اندیشه. [ ۹]
معتقدان به هندوئیسم و مدعیان شبه علم معتقدند ۷ چاکرای اصلی در بدن وجود دارد و هر چاکرا ارگان هایی را کنترل می کند و طبعاً مسئول انجام وظایفی است.
چاکراهای اصلی به ترتیب شامل:
چاکرای ریشه
• چاکرای خارجی
• چاکرای خورشیدی
• چاکرای قلب
چاکرای گلو
چاکرای چشم سوم
• چاکرای تاج
• چرخش طبیعی
• چرخش با کم کاری
• چرخش با پرکاری
• چرخش با هرج و مرج
قطر چاکراهای فرعی یک تا دو اینچ است و چاکراهای بسیار کوچک، بخش های کم اهمیت تر کالبد جسمانی را کنترل کرده و به آن ها انرژی می دهند. چاکراها در داخل کالبد فیزیکی نفوذ می کنند و در ورای آن نیز امتداد می یابند.
چاکرای ریشه به هندی مولادهارا محل ورود پرانا یا انرژی حیاتی است. طیف رنگیِ مربوط به این چاکرا قرمز است که نشانه زندگی، قدرت و نیروی جسمانی است.
چاکرای خاجی یا مرکز کلیه - سواد هیستانا ( Sacral chakra – Swadhisthana ) در قسمت پایین شکم قرار گرفته است. طیف رنگی مربوط به این چاکرا نارنجی می باشد. نارنجی علامت انرژی است. این رنگ قدرت ارتباطی، دفع خشم و کنترل بر خویشتن را متعادل می کند و مسائل مربوط به هضم غذا و گردش خون را منظم می سازد.
عکس چاکراعکس چاکراعکس چاکراعکس چاکراعکس چاکراعکس چاکرا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

چاکْرا (chakra)
(در سانسکریت به معنی «چرخ») نام مراکز نیروی روانی در بدن که اهمیت خاصی در اعمال فیزیولوژیکی سرّی بعضی مذاهب آیین هندو۱ و بوداییگری تنترایی۲ دارند. چاکْراها کانون های ترکیب و تعامل نیروهای روانی و کارکردهای جسمانی اند. از ۸۸هزار چاکْرای مفروض در بدن انسان، شش چاکْرای اصلیِ واقع در امتداد ستون مهره ها و یک چاکْرای فرق سر از بقیه مهم ترند.
HinduismTantric Buddhism

پیشنهاد کاربران

در زبان کردی چاک به معنی خوب است و رێ ( رِ ) به معنای راه ممکنه که از کردی برگرفته شده باشه چون در زبان سانسکریت و هندی خیلی کلمات کردی وجود دارد.
چرخ دنده
چاکرا Chakra - بمعنی چرخ است.
چاکراها مراکز انرژیِ نوروبیولوژیکی و معنوی در بدن انسان هستند که بواسطۀ آنها، هزاران عصب یا نادی ظریف با یکدیگر در ارتباط قرار می گیرند. حدود هفت چاکرای بزرگ و بی شمار چاکرای کوچک وجود دارند. هفت چاکرای بزرگ بترتیب عبارتند از : مولادهارا ( واقع در عجان ) ، سوادهیستانا ( اندام های جنسیِ درونی ) ، مانی پورا ( ناف یا شبکۀ خورشیدی ) ، آناهاتا ( قلب ) ، ویشودهی ( گلو ) ، آجنا ( ابرو تا بصل النخاع ) و ساهاسرارا ( تاج ) .
...
[مشاهده متن کامل]

چاکرا به باور آیین هندو به مراکز انرژی در بدن انسان گفته می شود. چاکرا یا شاکرا در وجود هر موجود زنده ای قرار دارد حتی گیاهان. این چاکراها منابع انرژیها به عبارتی شریان های حیات می باشند. چاکرا واژه ای سانسکریت به معنای چرخ است.
...
[مشاهده متن کامل]

چاکراها یا مراکز انرژی در حال چرخش هستند و بخش های بسیار مهمی از کالبد انرژی محسوب می شوند. همانند کالبد فیزیکی که از اعضای حیاتی و کم اهمیت تر تشکیل شده است، کالبد انرژی نیز دارای چاکراهای اصلی و فرعی و چاکراهای بسیار کوچک است. در مجموع بدن انسان هفت چاکرا دارد و هر یک از این هفت چاکرا با یکی از هفت غده بدن و همچنین با گروهی از اعصاب که شبکه نامیده می شوند مرتبط می باشد. هر یک از این چاکراها به یکی از قسمت های بدن و وظایف مخصوص درون بدن پیوسته هستند که به وسیلهٔ شبکه عصبی یا غددی که به آن چاکرا مربوط می باشند کنترل می شوند.

کلمه ای در زبان سانکسریت است که به معنی چرخ می باشد. در فارسی همان چاکرا بیان می شود.

بپرس