ابومحذوره جمحی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ابومحذوره جمحی مؤذن پیامبر در مسجدالحرام پس از فتح مکه تا هنگام درگذشتش در دهه پنجم ق. بوده است.
ابومحذوره اوس بن معیر بن لوذان از تیره بنی جمح قریش بود. در نام او اختلاف فراوان دیده می شود و مشهورترین نام های او اوس و سمره است. وی پس از فتح مکه به سال هشتم ق. مسلمان شد. برخی اسلام آوردنش را در همان سال پس از جنگ حنین دانسته اند.
جریان اسلام آوردن
در چگونگی اسلام آوردن وی گفته اند: پس از فتح حنین، همراه گروهی از کودکان یا جوانان برای تمسخر پیامبر (صلی الله علیه و اله) نزد ایشان آمد و با شنیدن صدای مؤذن رسول خدا، به تمسخر اذان گفت. از آن جا که صدایی زیبا داشت، پیامبر او را فراخواند و دست مبارکش را بر سر وی کشید و برایش دعا کرد. سپس ابومحذوره اسلام آورد و تا پایان عمر، حدود ۵۰ سال، موهای جلوی سرش را به پاسداشت تبرک دستان پیامبر کوتاه نکرد وی پس از یادگیری اذان و اقامه، به درخواست خود، از سوی رسول خدا مؤذن مسجدالحرام شد.
اذکار اذان
ابومحذوره روایت هایی درباره اذان از رسول خدا (صلی الله علیه و اله) نقل کرده است. در برخی از این روایات، پیامبر (صلی الله علیه و اله) بندهای اذان و اقامه را به ترتیب در ۱۹ و ۱۷ فقره به وی تعلیم فرموده است در اذان ابومحذوره، جمله «حی علی خیر العمل» نیامده است. در برخی گزارش ها از وی نقل شده که رسول خدا در اذان صبح افزودن «الصلاة خیر من النوم» را به او امر کرده است.
تحریف در روایت
...

[ویکی حج] ابومَحذوره جُمَحی، از تیره بنی جمح مؤذن پیامبر در مسجدالحرام پس از فتح مکه تا هنگام درگذشتش در دهه پنجم ق. بود. وی روایت هایی درباره اذان از پیامبر خدا(ص) روایت کرده است. روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر جهنمی بودن آخرین نفری که از میان ابوهریره و سمرة بن جندب و ابومحذوره بمیرد وارد شده و علامه شرف الدین آن را دال بر خبث باطنی وی دانسته است.
ابومحذوره اوس بن مِعْیر بن لوذان از تیره بنی جُمح قریش بود. در نام او اختلاف فراوان دیده می شود و مشهورترین نام های او اوس و سمره است.
وی پس از فتح مکه به سال هشتم ق. مسلمان شد. برخی اسلام آوردنش را در همان سال پس از جنگ حنین دانسته اند. در چگونگی اسلام آوردن وی گفته اند: پس از فتح حنین، همراه گروهی از کودکان یا جوانان برای تمسخر پیامبر(ص) نزد ایشان آمد و با شنیدن صدای مؤذن رسول خدا، به تمسخر اذان گفت. از آن جا که صدایی زیبا داشت، پیامبر او را فراخواند و دست مبارکش را بر سر وی کشید و برایش دعا کرد. سپس ابومحذوره اسلام آورد و تا پایان عمر، حدود ۵۰ سال، موهای جلوی سرش را به پاسداشت تبرک دستان پیامبر کوتاه نکرد. وی پس از یادگیری اذان و اقامه، به درخواست خود، از سوی رسول خدا مؤذن مسجدالحرام شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس