امام مهدی در ادعیه ماه رمضان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ماه رمضان، بهار قرآن و هنگامه ی معطر شدن جان های مؤمنان با عطر دل نواز آیه های الهی است. رسول گرامی اسلام (صلّی الله علیه وآله وسلّم) عترت خود را همراه و قرین قرآن نامید، پس رمضان همان گونه که بهار قرآن است. باید بهار ولایت نیز باشد. به همین خاطر در این ماه آن چنان که از سوی پیشوایان دینی به قرآن دعوت شده است، جویندگان حقیقت به ولایت و امامت نیز فرا خوانده شده اند. این حقیقت را در ادعیه ای از ماه مبارک رمضان که در ارتباط با امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است به عیان می توان مشاهده کرد.
ما در اینجا برخی از این ادعیه را از کتاب شریف مکیال المکارم نقل می کنیم. در این کتاب در این رابطه چنین آمده است: یکی از زمان هایی که دعای برای (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آن سفارش شده است، تمام ماه رمضان است. به خصوص در شب های آن ماه شریف، زیرا که این ماه بهار دعا کردن است، و این هم بهترین دعاها می باشد. از همین روی از خود آن حضرت ـ که خداوند فرجش را برساند ـ امر و اهتمام به دعای افتتاح در شبهای این ماه رسیده است. بنابراین از خواندن آن غافل مشو که جدّاً دعایی است نفیس، و جامع مطالب دنیا و آخرت می باشد.
روایت از حضرت امام رضا
می گویم: در باب پنجم گفتیم که دعا برای تعجیل فرج و گشایش امر مولایمان حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از اقسام یاری و کمک می باشد، که در این جهت شریف یاری کردن مؤمن تاکید شده این که در این ماه مبارک به آن عمل گردد، و بدون شک یاری کردن امام (علیه السّلام) بهترین و تمام ترین اصناف یاری کردن است.
← روایت امام سجاد و امام باقر
از دعایی که در اقبال از کتاب محمد بن ابی قره نقل شده به دست می آید، دعا این است: «اللهم لک الحمد و الیک المشتکی اللهم انت الواحد القدیم و الآخر الدائم و الرّبّ الخالق و الدیان یوم الدین تفعل ما تشاء بلا مغالبة و تعطی من تشاء بلا منّ و تمنع ما تشاء بلا ظلم و تداول الایام بین الناس و یرکبون طبقاً عن طبق اسالک یا ذاالجلال و الاکرام و العزة التی لا ترام و اسئلک یا الله و اسئلک یا رحمن اسئلک ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تعجل فرج آل محمد و فرجنا بفرجهم و تقبل صومی و اسئلک خیر ما ارجو منک و اعوذ بک من شرّ ما احذر ان انت خذلت فبعد الحجة و ان انت عصمت فبتمام النّعمة یا صاحب محمد یوم حنین و صاحبه و مؤیده یوم بدر و خیبر و الموطن التی نصرت فیها نبیّک علیه و آله السلام یا مبیر الجبارین و یا عاصم النبیین اسئلک اقسم علیک بحق یس و القرآن الحکیم و بحق طه و سایر القرآن العظیم ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تحصرنی عن الذنوب و الخطایا و ان تزیدنی فی هذا الشهر العظیم تاییداً تربط به علی جاشی و تسدّ به علی خلّتی اللّهمّ انی ادرء بک فی نحور اعدائی لا اجدلی غیرک ها انا بین یدیک فاصنع بی ما شئت لا یصیبنی الاّ ما کتبت لی انت حسبی و نعم الوکیل؛ پروردگارا حمد مخصوص تو است و تنها به تو شکایت می آوریم، خدایا تو یکتای قدیم و آخرِ دائم هستی، و پروردگار آفریننده، جزا دهنده ی روز قیامتی (که هیچ عملی را از خیر و شر وامگذاری)، آنچه خواهی بی چون چرا انجام می دهی، و به هر که خواهی بدون منت می بخشی، و هر چه را بخواهی بدون این که ستم کرده باشی منع می کنی، و روزگار را بین مردم می گردانی، و آنها در پی یکدیگر احوال گوناگون می یابند، از تو می خواهم ای صاحب جلال و کرامت و عزّتی که جوینده ای برایش نیست، و از تو می خواهم ای الله و از تو می خواهم ای مهربان از تو می خواهم که بر محمد و آل محمد درود فرستی و اینکه فرج آل محمد را زودتر رسانی، و گشایش امر ما را با فرج آنان تعجیل فرمایی و روزه ام را بپذیری، و از تو مسئلت دارم بهترین چیزی را که از تو امیدوارم، و به تو پناه می برم از بدترین چیزی که از آن بر حذرم، اگر تو خوار کنی پس، از برپا نمودن حجت و دلیل است، و اگر حفظ فرمایی پس به جهت تمام نمودن نعمت می باشد، ای یاور محمد(صلی الله علیه و آله وسلّم) روز حنین و یاور و تایید کننده اش در روز بدر و خیبر و جاهایی که در آنها پیغمبرت را یاری کردی ـ بر او و آل او سلام باد ـ ای نابود کننده ی ستمگران و ای حفظ کننده ی پیغمبران و از تو می خواهم و تو را سوگند به حق یس و قرآن حکیم، و به حق طه و سایر (آیات) قرآن عظیم این که بر محمد و آل محمد درود فرستی، و مرا از گناهان و خطاها مصون داری، و در این ماه بزرگ تایید بیشتری به من بیفزایی که به آن اضطرابم را آرام سازی و کاستی هایم را جبران نمایی، خداوندا من به (قدرت) تو بر گلوی دشمنانم می زنم، برای خودم جز تو نمی یابم، اینک منم در پیشگاه تو پس آن چه می خواهی با من کن که جز آنچه تو بر من نوشته ای به من نرسد، تو مرا بسنده ای و بهترین وکیل هستی».
دعا در روز هشتم ماه رمضان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس