بروات

/baravAt/

معنی انگلیسی:
papers

لغت نامه دهخدا

بروات. [ ب َ رَ ] ( اِ ) ج ِ بَرات. ( ناظم الاطباء ). جمعی است که از کلمه برات ساخته اند و برات خود نیز در اصل برائت بر وزن سلامت است. ( نشریه دانشکده ادبیات تبریز سال 1 شماره 2، از مطرزی ). دستاویزها. سندها. چکها. براتها. حواله ها. ( ناظم الاطباء ) : چندان برین گونه آمدشد کردندی که آن بروات در دست ایشان کهنه شدی و طمع از آن منقطع کرده. ( تاریخ غازانی ص 244 ). و همه اوقات و ساعات پروانه ها و احکام و بروات و انعام در حق ایشان مجری داشته. ( تاریخ قم ص 5 ). مستوفی اسناد را ضبط و بموجب بروات مهر وزیر و کلانتر و مستوفی حواله و بازیافت میشود. ( تذکرةالملوک چ دبیرسیاقی ص 45 و 47 ).
- بروات شریفه ؛ براتهای پادشاهی. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع برات

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَرَوات، شهر (طبق آمارگیری ۱۳۷۰ ش، جمعیت ۸۸۷، ۱۱ تن)، دهستان بروات، بخش مرکزی (حومه) شهرستان بم در استان کرمان است.
بروات در حدود شش کیلومتری مشرق شهر بم، بر سر راه اصلی بم ـ زاهدان قرار دارد. هوای تابستانهای آن گرم و زمستانهای آن ملایم است.
زمینهای آن با چندین رشته قنات آبیاری می شود. نخلستان و دامداری و علوفه کاری دارد. محصول عمده آن حنا و مرکبات است، و خرمای پر آب آن در منطقه شهرت دارد. در گذشته شامل سه دهکده بروات بالا و بروات میانه و بروات پایین بود که حدود یک کیلومتر از یکدیگر فاصله داشتند.
مجموعه های صنعتی
شهرک صنعتی بم، در اراضی آن، در ده کیلومتری شهر بم احداث شده است و مجموعه های صنعتی (چندین کارخانه)، مجتمع آموزشی ـ تفریحی،مجتمع ورزشی (ورزشگاه سرپوشیده، استخر و ورزشگاه روباز ده هزارنفری)، مجموعه تجاری، پذیرایی، مهمانسرا (ارَم) و نمازخانه دارد. در شهرک صنعتی بم، ارگی وجود ندارد. پنج کیلومتر از راه بم به بروات، بزرگراهی به عرض پانزده متر است.

دانشنامه عمومی

بَرَوات ، مرکز بخش بروات و شهری در شهرستان بم، در جنوب شرقی استان کرمان است.
بروات در ۲ کیلومتری شرق شهرستان بم ، و پائین دست گسل تاریخی بم مشهور به افراز و بر سر راه اصلی بم - زاهدان قرار دارد. هوای تابستانهای آن گرم و خشک و زمستانهای آن سرد و خشک است. زمینهای آن با چندین رشته قنات آبیاری می شود. نخلستان و دامداری و علوفه کاری دارد. محصول عمده آن خرما و مرکبات است، و خرمای شیره دار آن در منطقه شهرت دارد. در گذشته شامل سه بخش بروات بالا و بروات میانه و بروات پایین بود که حدود یک کیلومتر از یکدیگر فاصله داشتند.
دلیل اصلی نامگذاری بروات به این نام هنوز مشخص نشده است و در منابع بوره و بُراء ذکر شده که معانی خاصی ندارد. همچنین بروات در فرهنگ فارسی معین براوات، براءات و برات معنی شده است. یکی از روایاتی که در مورد نامگذاری این شهر نقل شده این است که در زمان های قدیم در محل کنونی شهر بروات دریاچه ای وجود داشته که در کنار آن یک آبادی شکل می گیرد و به دلیل این که این آبادی در کنار آب شکل گرفته این نام را روی بروات می گذارند. در لهجه محلی قدیم این منطقه به کنار بر و به آب وات می گفتند که تلفظ صحیح آن بَرِ وات به معنای کنار آب است. این فقط یکی از روایات درمورد نامگذاری این شهر است و راستی و درستی آن جای تحقیق و بررسی های بیشتری دارد.
بروات در ۱۹۹ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کرمان و در ۲ کیلومتری شرق شهر بم واقع شده است. از شمال به بیابان کویر لوت، از جنوب به رشته کوه های جبال بارز، از غرب به شهرستان بم و از شرق به شهرستان نرماشیر متصل می شود.
بروات به علت واقع شدن در حاشیه کویر لوت دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد. اختلاف شدید درجه حرارت بین شب و روز، کمبود بارندگی و نامنظم بودن آن، تابش شدید خورشید، تبخیر بالا و طولانی بودن دوره گرما از ویژگی های آب و هوای شهر بروات می باشد.
آب شهر بروات از قنات ها و آب های زیرزمینی تأمین می شود. قنات ها سهم قابل توجهی در عمران و آبادانی شهر بروات در گذشته و اکنون داشته اند. برای آوردن آب های زیرزمینی به سطح زمین اقتصادی ترین، سالم ترین، پایدارترین و مهندسی ترین روش، حفر قنات می باشد. مهمترین منبع آب کشاورزی و آشامیدنی بروات را آب های زیرزمینی منطقه تشکیل می دهد. در روز جمعه به تاریخ ۹ تیر ۱۴۰۲ رئیس جمهور وقت، آقای سید ابراهیم رئیسی با هیئت همراه، به دلیل کمبود آب آشامیدنی وارد بم شدند و خط لوله انتقال آب سد نساء به بم و بروات که فاز اول این پروژه می باشد را افتتاح کردند تا مشکل بی آبی این منطقه تا حدودی مرتفع شود. اما هنوز این مشکل به طور کامل رفع نشده و مناطقی از شهرستان بم و بروات هستند که دچار کمبود آب آشامیدنی هستند.
عکس بروات
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

برات در اصطلاح علم حقوق، نوشته ای است که به موجب آن شخصی به شخص دیگر دستور می دهد که در موعد معین مبلغی را به شخص سومی یا به هر کسی که وی حواله دهد، بپردازد. به عبارت دیگر، کلیه اسنادی که بین تجار رد و بدل می شود را می توان به نوعی سند تجاری دانست.
جمع برات
معاملات برواتی : یعنی صدور، ظهرنویسی، ضمانت، تنزیل و قبول برات
نکته اول: معاملات برواتی شامل سفته و چک نمیشود
نکته دوم : معاملات برواتی عمل تجاری ذاتی هستند
نکته سوم : صدور و ظهرنویسی و ضمانت چک ممکن است مشمول ماده سه ق. ت شود
نکته چهارم : معاملات برواتی با تعهدات برواتی متفاوت است
معاملات برواتی چک رو شامل نمیشه
اسناد تجاری خاص ( برات ، سفته ، چک )

بپرس