تاج الدین محمد بن محمد بن حیدر شعیری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] وی از فقها و علمای بزرگ شیعه در قرن ششم بوده است. او در سال ۵۰۸ هـ .ق در شهر بیهق از محضر درس عالم بزرگوار ابومنصور علی بن عبدالله بهره های علمی زیادی برده است. علمای رجال در کتابهای خود از وی تجلیل کرده و کتاب جامع الاخبار را به او نسبت داده و او را از علمای قرن ششم شمرده اند. از کتاب او نیز چنین برمی آید که او در قرن ششم می زیسته است، چون بعضی از افراد که در قرن ششم می زیسته اند حدیث نقل کرده است.
تاج الدین، محمد بن محمد بن حیدر شعیری از علما و فقهای بزرگ شیعه در قرن ششم هجری است. او در خانواده ای اهل علم و علاقه مند به اهل بیت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم به دنیا آمد. پدرش نام او را «محمد» نهاد و از همان کودکی تربیت او را آغاز کرد و او را با معارف و علوم اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السّلام آشنا ساخت.
تحصیلات
تاج الدین محمد بن محمد بن حیدر شعیری از محضر علمای فراوانی استفاده نموده است. او در سال ۵۰۸ هجری در شهر «بیهق» به منزل حاکم و رئیس و امام، مجدالحکام ابو منصور علی بن عبدالله زیادی می رفت و از محضر درس آن عالم بزرگ بهره برد. ابو منصور زیادی در آن زمان عهده دار منصب قضاوت در شهر بیهق بود. وی در منزل خود جلسه درسی نیز داشت و برای شاگردان خود احادیث اهل بیت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم را املاء می کرد. تاج الدین محمد بن محمد بن حیدر شعیری در جلسات درس ایشان حاضر می شد و از آن روایات یادداشت می کرد و در کتاب خود به نام جامع الاخبار برخی از آن روایات را نیز آورده است. از دیگر شخصیت هایی که این عالم اندیشمند از محضر وی بهره برده است «سید ابوالرضا ضیاء الدین فضل الله بن علی بن عبید الله حسینی راوندی» از علمای نام آور و از مشایخ بزرگ شیعه در قرن ششم هجری است. وی مناجات طولانی امیرالمؤمنین علی علیه السّلام را از ایشان روایت کرده است.
سخنان علما
...

پیشنهاد کاربران

بپرس