تعریف دین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دین ، واژه ای است عربی که در لغت به معنای اطاعت و جزا و... آمده، و اصطلاحاً به معنای اعتقاد به آفریننده ای برای جهان و انسان ، و دستورات عملی متناسب با این عقاید می باشد.
کسانی که مطلقاً معتقد به آفریننده ای نیستند و پیدایش پدیده های جهان را تصادفی و یا صرفاً معلول فعل و انفعالات مادی و طبیعی می دانند «بی دین» نامیده می شوند. اما کسانی که معتقد به آفریننده ای برای جهان هستند هر چند عقاید و مراسم دینی ایشان، توام با انحرافات و خرافات باشد «با دین» شمرده می شوند.
دین حق
بر این اساس، ادیان موجود در میان انسانها به حق و باطل ، تقسیم می شوند، و دین حق عبارتست از؛ آیینی که دارای عقاید درست و مطابق با واقع بوده، رفتارهایی را مورد توصیه و تاکید قرار دهد که از ضمانت کافی برای صحت و اعتبار ، برخوردار باشند.
اجزای دین
با توجه به توضیحی که درباره مفهوم اصطلاحی دین ، داده شد روشن گردید که هر دینی دست کم از دو بخش، تشکیل می گردد:
اصول دین
...

دانشنامه عمومی

تعریف دین، با پژوهشگرانی که موفق به توافق به هیچ یک تعریف خاصی نمی شوند، موضوعی مناقشه آمیز در مطالعات دینی است. برخی پژوهشگران، دین را به عنوان سیستمی فرهنگی از رفتارها و سنن تعریف می کنند، سایرین به عنوان جهان بینی ای جامع و فراگیر یا اجتماعی معنوی[ یادداشت ۱] که چرچ[ یادداشت ۲] نامیده می شود، تعریف می کنند. سایرین مانند Wilfred Cantwell Smith تلاش کرده اند تا یک سوگیری دیده شده غربی و یهود و - مسیحی در تعریف و مطالعه دین را اصلاح کنند. متفکرانی مانند Daniel Dubuisson تردید کرده اند که اصطلاح غربی دین ( یعنی Religion ) هیچ معنی ای خارج از فرهنگ های غربی داشته باشد، در حالی که دیگران، مانند Ernst Feil، حتی تردید دارند این اصطلاح هیچ معنی جهان گیر و مشخصی حتی آن جا داشته باشد.
• امیل دورکیم، دین را این گونه تعریف کرده است: "سیستمی یکپارچه از عقاید و رسوم مرتبط با چیزهای مقدس، که این چیزهایی را که کنار گذاشته و قدغن شده اند را بیان می کند - اعتقادات و رسومی که، همه آن هایی را که از آن پیروی می کنند، در یک اجتماع یگانه معنوی، که چرچ خوانده می شود با هم یکی می کند. "
• طبق تعریفی دیگر، Max Lynn Stackhouse، دین را این گونه تعریف می کند: "جهان بینی فراگیر یا 'چشم انداز معنوی متافیزیکی'ای که به عنوان الزام آور، پذیرفته شده است، زیرا این طور اعتقاد دارند که اساسا فی نفسه درست و به حق است، حتی اگر تمام ابعاد آن نتواند کاملاً تأیید یا رد شود".
عکس تعریف دین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس