شیر بادام

دانشنامه عمومی

شیر بادام یک شیر گیاهی با بافت خامه ای و طعمی آجیلی است که از بادام تهیه می شود. [ ۱] برخی از انواع یا برندهای این محصول، به تقلید از شیر گاو، طعم دار می شوند. [ ۲] این ماده، حاوی کلسترول یا لاکتوز نیست و چربی اشباع کمی دارد. شیر بادام اغلب توسط افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و گروه هایی مانند گیاهخواران که از محصولات لبنی اجتناب می کنند مصرف می شود. شیر بادام تجاری در طعم های شیرین، غیرشیرین، وانیلی، و شکلاتی عرضه می شود و معمولاً با ریزمغذی ها غنی شده است. همچنین می توان آن را در خانه با استفاده از مخلوط کن، بادام و آب تهیه کرد. [ ۳] [ ۴]
فروش جهانی شیر بادام در سال ۲۰۱۸ با ۱۴ درصد رشد سالانه، معادل ۵٫۸ میلیارد دلار آمریکا بود و پیش بینی می شود که بازار جهانی آن تا سال ۲۰۲۵ به ۱۳ میلیارد دلار برسد. [ ۵]
نخستین بار در نوشته های پزشکی قرون وسطی بین سده های هشتم تا دوازدهم به شیر بادام اشاره شده است که از آن را برای درمان سرفه یا تنگی نفس استفاده می کردند. در سده های سیزدهم و چهاردهم شیر بادام در بغداد و مصر که بادام محبوب و فراوان بوده مصرف شیر بادام رونق زیادی داشته است. تجارت و بازرگانی باعث شد مردم اروپا با شیر بادام آشنا شود و از آن استقبال کنند. زیرا در دوران پرهیز و روزه و زمانی که از خوردن لبنیات پرهیز می کردند شیر بادام می توانست جانشین شیر گاو شود. [ ۶]
شیر بادام اثرات خوبی برای محیط زیست دارد. شرایط تولید شیر بادام پایدار تر از محصولات لبنی است. برای نمونه، تولید یک لیوان ۲۰۰ میلی لیتری شیر بادام تنها به ۷۴ لیتر آب نیاز دارد. [ ۶]
در ایالات متحده، محبوبیت شیر بادام در اوایل دهه ۲۰۰۰ رو به افزایش یافت. تنها در سال ۲۰۱۱ فروش شیر بادام نسبت به سال قبل، ۷۹ درصد افزایش یافته است. [ ۷] در سال ۲۰۱۳ این شیر از شیر سویا به عنوان محبوب ترین شیر گیاهی در ایالات متحده پیشی گرفت. [ ۸] تا سال ۲۰۱۴ ۶۰ درصد از فروش شیرهای گیاهی و ۴٫۱ درصد از کل فروش شیر در ایالات متحده را شامل می شد. [ ۹] البته شیر بادام، با توجه به پارامترهای اعلام شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA ) واجد شرایط رده شیر نیست. بنابراین توصیه می شود شیر بادام با نام نوعی «شیر» برچسب گذاری نشود. [ ۱۰] [ ۱۱]
اگر شیر بادام، غنی سازی نشده باشد ویتامین دی کمتری نسبت به شیر غنی شدهٔ گاو دارد. در آمریکای شمالی شیر گاو باید با ویتامین دی غنی سازی شود. اما ویتامین ها به شیرهای گیاهی، به صورت داوطلبانه اضافه می شوند. [ ۱۲] ویتامین ئی از بادام، آزاد شده و جذب می شود. از اثرات مثبت این ویتامین می توان به تقویت سلول ها اشاره کرد. [ ۱۳] شیر بادام به دلیل محتوای پروتئین پایین آن، جایگزین مناسبی برای شیر مادر، شیر گاو یا شیرخشک های هیدرولیز شده برای کودکان زیر دو سال نیست. [ ۱۴]
عکس شیر بادامعکس شیر بادام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس