توماس مان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] توماس مان نویسنده انگلیسی در زمینه اقتصاد می باشد؛ شاهکار اثری وی به نام "خزانه انگلستان با تجاررت خارجی یا موازنه تجارت خارجی ما قانون خزانه ماست" یکی از پرمغز ترین بررسی ها درباره تجارت خارجی به شمار می رود. وی به عنوان مدیر شرکت هند شرقی شناخته شده است.
توماس مان سومین پسر یک خانوده بازرگان لندنی بود که در سال ۱۵۷۱ متولد شد. پدر و پدربزرگش هر دو مدیران معدن سلطنی و پدر همسرش یکی از نخستین مدیران شرکت هند شرقی بودند.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ (قبل از کینز)، ترجمه غلام علی فرجادی، تهران، وثقی، ۱۳۵، چاپ اول، ص۱۱.
کشف دنیای جدید آمریکا و تاسیس مستعمرات در آن دیار، به وسیله کشورهای اروپایی در سده پانزدهم، جریان عظیم طلا و نقره از مکزیک و پرو به اروپا را موجب شد. از آن به بعد، تجارت بین الملل بیش از پیش اهمیت یافت و بازرگانان در اقتصاد داخلی نقش مهمی را بر عهده گرفتند. در این زمان، بروژوازی مرکانتیلیسم با دولت، هم پیمان شد؛ تا از امکانات فزاینده تجارت بین الملل بهتر بهره برداری کند. نتیجه آن که در ابتدای سال ۱۶۰۱، اولین شرکت های بزرگ تجاری و سوداگری جهان مدرن با نام کمپانی هند شرقی هلند و انگلستان تاسیس شد. این شرکت نه تنها بنگاهی برای نفع مؤسسین بلکه وسیله ای ممتاز برای اجرای سیاست مملکتی بود. در سال ۱۶۱۳ در اثر شکستن یکی از کشتی های شرکت، معلوم شد که کشتی مزبور حامل مقدار زیادی شمش طلا بوده است؛ که به خارج حمل می شد. این حادثه موجب یک بحث های جالبی در کشور انگلیس گردید. در این میان توماس مان به دفاع از شرکت پرداخت و در همین زمینه کتاب "گفتاری درباره تجارت از انگلستان به هند شرقی" را تالیف نمود.
واگی، جانی و گروئن وگن، پیتر، تاریخ مختصر اندیشه اقتصادی (از مرکانتیلیسم تا پول باوری)، ترجمه غلامرضا ارمکی، تهران، نی، ص۳۵.
چون "مان" در تجارت خارجی فعالیت داشت، از راه تجربه به حقایقی وقوف یافت که از آن تاریخ تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است. بزرگ ترین سهم او دربررسی این قسمت از مسائل اقتصادی تدوین حساب ساده ای است که امروزه به نام حساب موازنه پرداخت ها (برای هر کشور در هر سال) نامیده می شود. وی در یک طرف حساب، ارزش کالاهای صادر شده را قرارداد و بر آن صادرات "غیر مرئی" مانند پرداخت هایی که به انگلیسی ها برای حمل و نقل دریایی یا بیمه یا نفع بازرگانان به عمل می آید. در طرف دیگر حساب، مبالغی که بابت واردات به خارجیان پرداخت می شود را وارد نمود.در این طرف، نبایستی منافعی که در فروش واردات در انگلستان عاید تجار انگلیسی می شود و مخارج حمل و نقل، بیمه، حقوق و عوارض گمرکی که خارجیان به انگلیسی ها می پردازند، منظور شوند؛ زیرا اینها ارقامی هستند که یک نفر انگلیسی به یک نفر انگلیسی دیگر پرداخته است. ولی باید به این طرف حساب ارقامی بابت "واردات نامرئی" اضافه شود، که عبارت است از مخارج حمل و نقل، بیمه، حقوق و عوارض گمرک و امثال آن که به خارجیان پرداخته شده است. در خاتمه باید سایر واردات یا صادرات غیر مرئی، مانند مخارج مسافران، تحف، هدایا و مبالغی که بابت ربح دریافت یا پرداخت می شود، در حساب منظور نمود. پرداختی هایی که از این جهت به عمل می آید، به وسیله قسمتی از مبالغ که برای خرید واردات یا فروش صادرات پرداخت می شود، جبران می کند.
ساول، جرج، عقاید بزرگترین علمای اقتصاد، حسین پیرنیا، تهران، کتابخانه ابن سینا، ۱۳۳۳، ص۲۳.
...

دانشنامه عمومی

توماس مان ( به آلمانی: Thomas Mann ) ( زاده ۶ ژوئن ۱۸۷۵ در لوبک – درگذشته ۱۲ اوت ۱۹۵۵ در زوریخ ) نویسنده آلمانی بود که در سال ۱۹۲۹ برنده جایزه نوبل ادبیات شد.
توماس مان در روز ۶ ژوئن ۱۸۷۵ در شهر لوبک آلمان زاده شد. پدر او، بازرگان غلات بود که بعدها به مقام سناتوری شهر لوبک رسید. مادر مان برزیلی با نسب پرتغالی و آلمانی بود. او تحصیلاتش را تا ۱۹ سالگی در لوبک گذراند و پس از مرگ پدرش همراه خانواده اش راهی مونیخ شد. در آنجا وارد یک شرکت بیمه شد و توانست نخستین اثر خود، افتاده ها، را به پایان برساند. در همان زمان وارد دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ شد و رشته های تاریخ و ادبیات و اقتصاد سیاسی را دنبال کرد.
توماس مان در سال ۱۸۹۷ همراه برادرش هاینریش مان به رم رفت و در همان سال، نگارش کتاب بودنبروک ها را آغاز کرد که در سال ۱۹۰۱ آن را چاپ رساند و شهرت زیادی بدست آورد. توماس در سال ۱۹۰۵ با کاتیا پرینگسهایم دختر یکی از استادان دانشگاه مونیخ ازدواج کرد.
در این مدت چند اثر دیگر از او، مانند تریستان، گرسنگان، تونیو کروگر، ساعت دشوار، در آینه، والاحضرت، فونتان پیر، شامیسو و مرگ در ونیز انتشار یافتند. در سال ۱۹۲۴ کتاب کوه جادو را منتشر کرد که باعث شد آوازه او دو چندان شود. توماس مان در فاصله سال های ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۶ کتاب های گوته و تولستوی، گفتار و پاسخ، تلاش ها، یادداشت های پاریس را نوشت. در سال ۱۹۲۹ جایزه نوبل ادبیات به او اهدا شد. توماس مان سومین نویسنده آلمانی بود که این جایزه را به دست آورد. [ ۱]
توماس مان از نخستین روشنفکران آلمانی بود که پس از روی کار آمدن حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان، نسبت به فجایع احتمالی توسط رایش سوم هشدار داد. او در یک سخنرانی در سالن بتهوون در برلین در سال ۱۹۳۰ که در تاریخ آلمان با عنوان «خطابهٔ آلمانی» ثبت شد طرفداران آدولف هیتلر را «بربر» خطاب کرد[ ۲] و از مواضع ضد انسانی و نژادپرستانه حزب نازی انتقاد کرد. به دنبال این سخنرانی، نام توماس مان در فهرست سیاه سرویس های امنیتی رایش سوم قرار گرفته بود. [ ۱]
هنگامیکه حزب نازی در ۱۹۳۲ به قدرت رسید توماس مان در سفری اروپایی برای اجرای سخنرانی های ادبی در دانشگاه های گوناگون بود. توماس مان برای اینکه بتواند دوباره به خانه خود در مونیخ بازگردد و برای حفظ شرایط مالی، مجبور شد جانب احتیاط را بگیرد و لحن جسارت های خود را ملایم تر کرد. این سیاست، مورد انتقاد اطرافیان و حتی خانواده خود او قرار گرفت. در سال ۱۹۳۳ رایش سوم، توماس مان را مورد تعقیب قرار داد و ناچار از آلمان به سوئیس رفت. توماس مان در سال ۱۹۳۵ با وجود مخالفت دوستانش تلاش کرد به آلمان بازگردد. اما به دلیل خواست دو فرزندش اریکا و کلاوس از این تصمیم منصرف شد. سرانجام توماس مان، با پافشاری دخترش، اریکا سکوت و تردید را کنار گذاشت و در ۳ فوریه ۱۹۳۶ به انتقاد صریح از حزب نازی پرداخت. در واکنش، حزب نازی، تابعیت او را لغو کرد؛ بنابراین توماس مان مجبور به مهاجرت شد. [ ۱]
عکس توماس مانعکس توماس مانعکس توماس مانعکس توماس مانعکس توماس مانعکس توماس مان

توماس مان (بازیگر). توماس مان ( به انگلیسی: Thomas Mann ) ( زاده ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۱ ) بازیگر آمریکایی است.
از فیلم های معروف او می توان به بازی در فیلم های پروژه ایکس، غیر مرگبار، کونگ: جزیره جمجمه، خاطره، مأموران بزرگراه و سرزمین عادات ثابت اشاره کرد.
عکس توماس مان (بازیگر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس