جوزر

لغت نامه دهخدا

جوزر. [ جُو زَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان آواجیق بخش حومه شهرستان ماکو دارای 108 تن سکنه. آب از چشمه و محصول آنجا غلات ، بزرک. شغل مردم زراعت و گله داری. این ده در مرز ایران و ترکیه واقع شده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان آواجیق بخش حومه شهرستان ماکو دارای ۱٠۸ تن سکنه .

دانشنامه عمومی

جوزِر معروف ترین فرعون مصر باستان از دودمان سوم است. معروفیت او به خاطر فرمانش به یکی از مقامات آن روزگار به نام ایمهوتپ برای ساختن هرم پلکانی در سقاره بود.
نام او در متن های هم روزگارش نِچریخِت ( Netjerikhet ) است که «بدن خدایان» معنا می دهد. منابع پس از او از جمله منبعی در دوران پادشاهی نو که اشاره به بناهای ساخته شده توسط او می کنند، به فهمیدن اینکه نچریخِت و جوزر یکی بوده اند، کمک کردند. او با نام های زوسِر، زوزِر، دسر، دجسِر، و هوروس نِچریچِت نیز شناخته می شود.
بررسی ها با تاریخ سنجی کربنی نشان می دهند که آغاز فرمانروایی جوزر میان ۲۶۹۱ تا ۲۶۲۵ پ. م. بوده است. [ ۱]
مان تو طول دوران فرمانروایی جوزر را ۲۹ سال ذکر می کند. [ ۲] در فهرست تورین اما این زمان ۱۹ سال ذکر شده. [ ۳] به دلیل وسعت و تعداد بناهای ساخته شده به دست جوزر، بعضی مصرشناسان بر این باورند که او شاید نزدیک به سه دهه حکمرانی داشته است. با توجه به نوشته های سنگ پالرمو، به نظر می آید که عدد ۲۸ سال برای طول دوران او به واقعیت نزدیک تر باشد. [ ۴]
در آغاز پادشاهی، جوزر در نزدیکی ابیدوس زندگی می کرد؛ جایی که در آن برای خود گوری در بیت خلاف ساخت. در هنگام او شهبانو نیماثاپ که در زمان خسه خموی «مادر فرزندان پادشاهی» خوانده می شد با نام «مادر پادشاه» صدا زده شد. دوران جوزر نخستین هنگامی است که نام وزیر معروف منه کا دیده می شود.
جوزر، که خود به معنای «قدیس» در زبان مصر باستان است، آغازگر انقلاب اصلاحی بزرگی در آیین مصر کهن شد. جوزر به عنوان «سازنده» پادشاهی کهن می دانند و این نه برای بناهایی که در مصر ساخت که اصلاحاتی است که به کمک وزیرش ایمهوتپ انجام داد. در هنگام او فرهنگ و اقتصاد پیشرفت کردند و داد و ستد با شرق رونق یافت.
نامدارترین اثر جوزر هرم پلکانی او بود که برآمده از ساخت چندین مصطبه بر روی هم است. شکل این هرم بعدها باعث پدید آمدن گور - هرم های معمول در پایان پادشاهی کهن شد.
با آنکه جوزر آغازگر ساخت گوری در ابیدوس ( مصر علیا ) بود که نتوانست آن را به پایان برساند، پس از مرگ او را در همان هرم پلکانی معروفش در سقاره ( مصر سفلا ) به خاک سپردند. از آنجا که خسه خموی - که پادشاهی از دودمان دوم بود - واپسین فرعونی بود که در ابیدوس به خاک سپرده می شد، بعضی مصرشناسان بر این باورند که گرایش به پایتخت شمالی تر در هنگامه جوزر کامل شد.
عکس جوزر

جوزر (چالدران). جوزر یک روستا در ایران است که در دهستان آواجیق شمالی واقع شده است. [ ۱] جوزر ۵۶ نفر جمعیت دارد.
عکس جوزر (چالدران)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس