نوغاب

لغت نامه دهخدا

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان رشخوار بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه ، در 3 هزارگزی جنوب شرقی رشخوار و 3 هزارگزی جنوب جاده رشخوار به سلامی ، در جلگه گرمسیری واقع است و 133 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش پنبه ، شغل مردمش زراعت و گله داری و کرباس بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان پسکوه بخش قاین شهرستان بیرجند،در 45 هزارگزی شمال غربی قاین و 15 هزارگزی جنوب جاده قاین به گناباد، در منطقه کوهستانی معتدل هوائی واقع است و 685 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و شلغم ، شغل مردمش زراعت و مالداری و قالیچه بافی و کرباس بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان شاخنات بخش درمیان شهرستان بیرجند، در 34 هزارگزی شمال درمیان و 14 هزارگزی مشرق جاده قاین به درح ، در منطقه کوهستانی معتدل هوائی واقع است و 174 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و لبنیات ، شغل مردمش زراعت و مالداری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان سنگان بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه ، در 25 هزارگزی شمال غربی رشخوار و 5 هزارگزی جنوب جاده تربت به رشخوار، در جلگه گرمسیری واقع است و 120 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و پنبه ، شغل مردمش زراعت و گله داری و قالیچه بافی و برک بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش جویمند شهرستان گناباد، در 6 هزارگزی مشرق گناباد و یک هزارگزی شمال جاده بیرجند به گناباد، در جلگه گرمسیری واقع است و 2355 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و زعفران ، شغل مردمش زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان طبس مسینا از بخش درمیان شهرستان بیرجند، در 15 هزارگزی شمال درمیان در جلگه گرمسیری واقع است و 901 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و شلغم و چغندر، شغل مردمش زراعت و قالی بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

نوغاب. ( اِخ ) دهی است از دهستان نیم بلوک بخش قاین شهرستان بیرجند، در 22 هزارگزی شمال قاین بر سر راه قاین به گناباد در جلگه گرمسیری واقع است و 406 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات ، شغل مردمش زراعت و مالداری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

ده دهستان طبس مسینا بخش در میان شهرستان بیرجند استان نهم . در ۱۵ کیلومتری شمال بیرجند در جلگه واقع و گرمسیر است و ۹٠ تن سکنه دارد. محصولش غلات شلغم چغندر. شغل اهالی کشاورزی و قالیبافی است .
ده کوچکی است از دهستان مومن آباد بخش در میان شهرستان بیرجند ٠

دانشنامه عمومی

نوغاب (بیرجند). نوغاب زیرگ روستایی است کوهستانی و بسیار زیبا در دهستان کاهشنگ از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی کشور ایران[ ۱] که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۵ نفر ( در ۴۲ خانوار ) [ ۲] و طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۹ نفر ( در ۲۶ خانوار ) بوده است. [ ۳] فاصله این روستا تا شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی ۴۲ کیلومتر است. ارتفاع روستا از سطح دریا ۲۱۱۵ متر می باشد.
عکس نوغاب (بیرجند)عکس نوغاب (بیرجند)

نوغاب (خوسف). نوغاب روستایی در دهستان خور بخش مرکزی شهرستان خوسف استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۵۶۷ نفر ( در ۱۷۵ خانوار ) بوده و زادگاه پلنگ سوختکشی همچون علی خلیلی است. [ ۱]
عکس نوغاب (خوسف)

نوغاب (درمیان). نوغاب روستایی در دهستان میاندشت بخش مرکزی شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۳٬۳۴۲ نفر ( در ۸۵۱ خانوار ) بوده است. [ ۱] از افراد بزرگ این روستا می توان به عارف بالله، امام جمعه سابق و مرد نیکو صفات منطقه درمیان مولانا محمد صدیق مرتضوی ( رحمه الله علیه ) و حاج محمد کاظم خسروی اشاره کرد.
عکس نوغاب (درمیان)

نوغاب (سربیشه). نوغاب یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان سربیشه واقع شده است. [ ۱] نوغاب ۹۲ نفر جمعیت دارد.
عکس نوغاب (سربیشه)

نوغاب (قهستان). نوغاب روستایی در دهستان قهستان بخش قهستان شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۲۶۳ نفر ( در ۷۰ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس نوغاب (قهستان)

نوغاب (گناباد). نوقاب نام محله ای با قدمت تاریخی در شهرستان گناباد و یکی از مناطق مرکزی گناباد می باشد. نوقاب در شرق شهر گناباد قرار دارد.
نوقاب مردمی مذهبی و مهمان نواز دارد. آنها از قدیم تا به امروز بسیاری از آیین قدیمی خود از جمله آیین تعزیه خوانی و نخل گردانی را حفظ کرده اند.
در نوقاب مردم در تجارت و کسب خیلی ماهر و از سایر مناطق گناباد ورزیده تر و سابقاً مرکزیت تجاری داشته است در حدی که آنجا را کوی بازرگانان نامیده اند و نیز از زمان ورود کامیون های بنز سری ال به ایران اکثریت مردم از زمان انقلاب تا به امروز در زمینه صنعت حمل و نقل کشوری بیشترین سهم را بر عهده داشته اند و به همین علت نوقاب دارای بزرگترین ناوگان حمل و نقل برون شهری در استان خراسان رضوی می باشد. لازم است ذکر شود که اندکی از مردم نوقاب نیز قبل از کامیون های بنز هم کامیون های شورلت بنزینی داشته اند که در آن زمان در هیچ جای گناباد یافت نمی شده است.
علاوه بر این نوقاب، در عرصه کشاورزی نیز حرفی برای گفتن دارند. آب کشاورزی از ۱۰ شبانه روز از ۲۴ شبانه روز آب قنات قصبه و آب قنات خود نوقاب و نیز نه چاه نیمه عمیق تأمین می شود و اراضی کشاورزی آن نیز حدود چند صد هکتار است. در اراضی کشاورزی نوقاب اغلب گندم، جو، پنبه، ذرت، چغندر، یونجه و زعفران کاشته می شود و در باغ ها نیز اغلب درختان میوه همچون انگور، انار و انواع آلو و نیز درخت پسته کاشته شده است.
آیین تعزیه خوانی و نخل گردانی نخل گردانی از جمله مراسم ماه محرم است و ریشه ای طولانی در تاریخ و مخصوصاً نوقاب گناباد دارد که ریشه آن به حدود ۲۰۰ سال پیش ( حدودا اواخر دوره زندیه و اوایل حکومت قاجار ) می رسد که برای اولین بار در گناباد و شهرستان های همجوار، در نوقاب توسط فردی با تقوا، با نفوذ و ثروتمند به نام حاج عبدالله نوقابی برگزار شد. فرد مذکور را می توان پایه گذار این مراسم در گناباد دانست. این آیین از گذشته تا به امروز به عنوان یک هنر دینی در میان مردم نوقاب رواج پیدا کرده است و در نوقاب گناباد به شکلی متفاوت برگزار می شود که همزمان با صبح عاشورا با حرکت نمادین اصحاب امام حسین در خیابان های نوقاب به سمت میدان تعزیه خوانی شروع و تا عصر ادامه دارد. نخل ها نیز به عنوان نمادی از شهادت که از جنس چوب و فلز ساخته شده و با پارچه های رنگی که خود نماد تنوع افکار، عقاید و مذاهب گوناگون در عین متحد بودن[ نیازمند منبع] در عزاداری و اعتقاد به امام حسین تزئین شده است. از تابلوها، آیینه ها، چنجه های فلزی و پرچم ها نیز در تزئین نخل در نوقاب استفاده می شود.
عکس نوغاب (گناباد)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

معنای نوغاب یا نام گزاری قدیمی ان: به جایی که شترها آب میخون میگویند

بپرس