فتوح الغیب

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فتوح الغیب، اثر شیخ عبدالقادر گیلانى؛ رساله ای در موت معنوی، فنای از حق، تقرب به خداوند متعال و....
این رساله به همراه سه رساله دیگر در کتابی به نام سر الأسرار و مظهر الأنوار فیما یحتاج إلیه الأبرار به چاپ رسیده است.
این رساله، مشتمل بر 78 مقاله است.
در این رساله، درباره ى موت معنوى، فناى از خلق، تقرب به خداوند متعال، کشف و مشاهده، نفس و احوال آن، تسلیم در برابر اوامر الهى، خوف و رجاء، توکل و مقامات آن، کیفیت وصول به حق تعالى به واسطه ى مرشد، نهى از شکوى، احوال مرید، ورع، مذمت حسد و امر به ترک آن، نعمت و ابتلاء، مذمت نوم، ترک حظوظ، عدم منازعه درباره قدر الهى، بدایت و نهایت، محبت و محبوب، معرفت، امر به دعا و نهى از ترک آن، جهادِ با نفس و اهل مجاهده و محاسبه بحث مى شود و در تکمله آن، وصایاى شیخ عبدالقادر نسبت به اولادش بیان مى گردد؛ وصایایى از قبیل اینکه همواره تقواى الهى را پیشه خود سازند و از احدى غیر از حق تعالى خوف نداشته باشند و بر کسى و چیزى غیر از ذات مقدس الهى تکیه نکنند.
نمونه هایى از مطالب مطرح شده در پاره اى از مقالات کتاب:
نمونه اى از وصایاى شیخ به فرزندان خویش:

[ویکی فقه] فتوح الغیب (کتاب). «فتوح الغیب»، به زبان عربی ، اثری ارزش مند در زمینه عرفان عملی است که توسط شیخ عبد القادر گیلانی به رشته ی تحریر درآمده است.
کتاب، مشتمل بر یک مقدمه و ۷۸ مقاله است.
گزارش محتوا
در این رساله، در باره ی موت معنوی، فنای از خلق ، تقرب به خداوند متعال، کشف و مشاهده، نفس و احوال آن، تسلیم در برابر اوامر الهی، خوف و رجاء ، توکل و مقامات آن، کیفیت وصول به حق تعالی به واسطه ی مرشد، نهی از شکوی، احوال مرید ، ورع ، مذمت حسد و امر به ترک آن، نعمت و ابتلاء، مذمت نوم ، ترک حظوظ ، عدم منازعه در باره قدر الهی، بدایت و نهایت، محبت و محبوب، معرفت، امر به دعا و نهی از ترک آن، جهاد با نفس و اهل مجاهده و محاسبه بحث می شود و در تکمله آن، وصایای شیخ عبد القادر نسبت به اولادش بیان می گردد؛ وصایایی از قبیل اینکه همواره تقوای الهی را پیشه خود سازند و از احدی غیر از حق تعالی خوف نداشته باشند و بر کسی و چیزی غیر از ذات مقدس الهی تکیه نکنند.
← نمونه هایی از مطالب مطرح شده
کتاب، توسط عبد العلیم محمد الدرویش، تحقیق و تصحیح شده است. وی، در مقدمه، از عملیاتی که بر روی کتاب انجام داده و نسخه های خطی و چاپی کتاب و شرح حال مؤلف و شرح حال شیخ الاسلام ابن تیمیه ، سخن گفته است و نیز مقاله ای را در باره شیخ عبد القادر، به قلم استاد ابو الحسن علی حسنی ندوی ، در همان مقدمه درج نموده است. ایشان، آیات قرآنی و احادیث شریف نبوی و آثار صحابه و تابعین را که در متن مورد اشاره و استناد واقع شده، تخریج نموده و همراه با برخی از فواید برگرفته از کتب بعضی از بزرگان، در پاورقی ها ثبت کرده است. تعلیقات شیخ الاسلام ابن تیمیه نیز در پاورقی ها درج گردیده است. فهرست موضوعات کتاب و اصدارات جدید در آخر کتاب ذکر شده است.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس